Event Details

Home / Events / Event Details
Loading Events
19 Oct

Pan-African Continuous Medical Education Network (PACMEN)

Organized By: People to People
Started: 19 October 2019 at 7:00 am
Ending: 19 October 2019 at 5:30 pm

Registration Fee:
Physicians: $150 (all day); 100 (half day)
Allied Health including residents and fellows: $100 (all day); $75 (half a day) Medical and allied
health students: free (with ID)
Course Directors: Tinsay A. Woreta, M.D., M.P.H; Kebede Begna, MD, Anteneh Habte, MD

 

Time  Presentation (Topic) Speaker Allotted Time
12:00-1:00 REGISTRATION & LUNCH
Session I: 1:00 to 2:20 PM (1 hour and 20 minutes): Moderators: Drs. Begna/Tinsay
1:00-1:20 Diagnostic radiology for primary care with an emphasis on breast imaging  Dr. Ergeba Shiferaw  20 minutes
1:20-1:40 Colon cancer Prevention & Treatment Dr. Alodia Gabre-Kidan 20 minutes
1:40-2:00 Review of current guidelines in primary prevention of cardiovascular disease Dr. Tigist Hailu 20 minutes
2:00 -2:20 Panel discussion All speakers  20 minutes
2:20-2:35  COFFEE BREAK
Session II: 2:35-3:55 (1 hour and 20 minutes) Moderators: Drs. Wudensh Temsegen/Tinsay/Anteneh
2:35-2:55 The potential role of Artificial Intelligence in Advancing Medical research Prof. Demisse Alemayehu 20 minutes
2:55-3:15 Quality improvement in patient care  Dr. Sosena Kebede 20 minutes
3:15-3:35 Ophthalmic emergencies for the internist  Dr. Fasika Woreta 20 minutes
3:35:3:55 Panel Discussion All speakers 20 minutes
3:55-4:10  COFFEE BREAK 15 minutes
Session III:  4:10-5:30 PM (1 hour and 20 minutes): Moderators: Drs. Begna/Tinsay
4:10-4:20 Implicit or explicit evaluation of an adverse event impacts the intensity of emotional distress Prof. Yonas Geda 20 minutes
4:20-4:40 GI bleeding Dr. Maaza Abdi 20 minutes
4:40-5:00 ?  ESRD Dr. Yewondwossen Tadesse 20 minutes
5:00-5:20  Panel Discussion All speakers 20 minutes
5:20-5:30 Closing remarks